Flodhäst samling

Flodhäst samling

torsdag, september 19, 2024

Artros i handlederna

 

Artros i handlederna

Så mycket jag prövat när jag haft ont, nu sista tiden har jag använt Dr Rickewegs blomstersalva R30 som innehåller bl a Ringblomma, Arnika, Johannesört, Röllika. Bra växter för smärtor. Den salvan har hjälpt tidigare när jag haft ont.

Inte den här gången, har även prövat med gammal metod värme, fetvadd på natten, ingen hjälp. Alvedon forte ingen hjälp.

Jag har burit med mig en rädsla sen jag blev äldre, det är att mista min syn, samt inte kunna använda händerna.

Det är min handleder som drabbats, ibland har jag inbillat mig att jag håller igång händerna genom virkning och stickning, förstår nu att tiden och förändringar rår man inte på.

Har varit på vårdcentralen fick Voltaren, hjälper inte heller när det är som svårast. 

När jag reser mig och tar händerna till hjälp, skär smärtan rakt av. Diskar jag, tvättar mig själv, osv så är det som en skärande värk som gör så j...a ont. Vardagliga sysslor. Det har faktiskt hänt att jag har skrikit till, smärtan kommer så rakt av att den överraskar med sitt onda.

Sen har jag bra dagar, då kan jag resa mig upp med händerna som hjälp och det går bra. Då kan jag ta några maskor i virkningen. Lever ett liv, som är mycket framför TVn och handarbeta samtidigt. Smärtan som kommer förändrar.

Idag när jag tittade på min ena handled som är svårast, kom jag ihåg min farmor som sa, jämför aldrig händer, syna inte händerna. När jag och mina kamrater mätte varandras händer, så hörde jag de orden, men varför fick jag aldrig veta. 

Konstigt att så mycket som jag hörde som barn, sitter kvar. 

Som här om dagen när jag gick och handla så hade de många krukor med vackra Ljungblommor. Köpte ingen, det sitter så djupt inom mig att min farmor alltid sa, ta inte in ljung någon dör då. Tänker jag sunt och förnuftigt så vet jag att det är skrock, men ändå... jag köper aldrig ljung. Hur många är som jag att de bär med sig något från barndomen som inte borde vara med.

Händerna har används flitigt, betyder så mycket. Jag har haft tur som klarat mig så lång tid, ändå så vill jag få ro i händerna och handlederna. Ser mina ådror som ligger så synliga, i mina handflator ser jag livslinje, sollinje, huvudlinje, en gång försökte jag mig på att tyda dessa linjer, former. Det jag har är ett M i mina händer, stämmer ju bra i tanke på vad jag heter 😊 

Så här se mitt M ut, vad jag kommer fram till är att det är livslinjen som M:et börjar med.

I bakhuvudet hör jag farmors röst, syna inte händerna.

M:et ifyllt

Nu ska jag sätta på stöd och se om jag kan göra ordning mat, här vid datorn går bra, handleden ligger som still, men köket och det som behövs göras där är en plåga, hoppas på morgondagen att det är bättre.
 

 

tisdag, september 17, 2024

Virkade sittande änglar.


Gå ut på nätet. Så gott som varje dag tittar jag mig omkring på nätet.
Såg en bild på sittande ängel, tyckte den såg ut som en liten skulptur.  Kände att jag ville göra en, så enkel, så talande.
 
Det blev inte bara en. Fanns en beskrivning på engelska, min engelska saknas helt, förutom några ord jag lärt mig som inte finns i virkmönster.
 
Min första fick lite för stort huvud tyckte jag, så en till där jag ändrade det.
Halsen blev för smal, huvudet hängde, en till som jag ändrade lite på, så höll jag på tills jag fått flera änglar.
En av dem har jag satt bland några stenar och tar hand om min pendel.
En sitter i fönstret

 
De andra har jag inte hittat någon plats för, de blev flera eftersom jag inte var riktigt nöjd, utan ändrade något på var och en.

 

 

Min änglaskara


 Den sista gjorda ängeln blev i tunt garn
. Till "Änglaskaran" har jag använt bomullsgarn 8/4. Lite smått för ögon och händer men den blev klar och jag har satt den hos en liten gumma jag har. 

Tänker på en ängel vid min sida, eller en ängel på din axel, här blir det närhet. Något som jag hörde redan som barn. Minns att de sa din vänstra axel, jag tänkte den sidan lite närmare hjärtat.

Stig till toppen av världen

Där änglar leker

Res dig efter varje smäll

Du har en ängel på din axel

Din tid kommer, Din tid kommer.

Håkan Hellström